Terug naar ICT

Somtoday

Over SOMtoday

We maken als school al een aantal jaren gebruik van het leerlinginformatiesysteem SOMtoday. Hierin leggen we onder andere de resultaten en de aan- en afwezigheid van onze leerlingen vast. Aan SOMtoday zit een portaal gekoppeld zodat ouders/verzorgers en leerlingen informatie uit ons leerlinginformatiesysteem kunnen bekijken. Voor de ouder/verzorger is in dit SOMtoday-portaal onder andere te zien wanneer je kind afwezig is geweest en welke maatregelen er zijn genomen. Vanzelfsprekend kun je ook de cijfers van je kind bekijken. Binnen het portaal van SOMtoday hebben leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) ieder een eigen account met eigen inloggegevens.

Inloggen voor leerlingen

Leerlingen hebben toegang tot SOMtoday via deze link.

Zodra leerlingen zich bij ons inschrijven, hebben ze ook de beschikking over een e-mailaccount in Office365. Dit e-mailaccount bestaat uit het leerlingnummer, gevolgd door @hethooghuis.nl. Leerlingen ontvangen de inloggegevens voor het portaal van SOMtoday via dat e-mailaccount.

Inloggen voor ouders/verzorgers

Ouders hebben toegang tot SOMtoday via deze link.

Alle ouders/verzorgers die al inloggegevens hadden, kunnen dezelfde inloggegevens gebruiken. Ouders van nieuwe leerlingen krijgen begin van het schooljaar de inloggegevens voor het ouderportaal per mail toegestuurd.

Weet je het wachtwoord voor SOMtoday niet meer? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’. Je krijgt een nieuw wachtwoord toegestuurd. Vervolgens kun je zelf het wachtwoord aanpassen.

Heb je een nieuw e-mailadres of heb je problemen met het inloggen, neem dan contact op met de leerlingenadministratie van onze school. Een uitgebreide handleiding over SOMtoday met daarin hulp voor bij het inloggen vind je hieronder.

Handleiding-SOMtoday