Terug naar Ziek, te laat, verlof

Ziekmelding

Je ouders/verzorgers melden jou voor aanvang van de lessen telefonisch ziek bij de administratie op 0412-224130 of via het ouderportaal van Somtoday. Dit kan alleen voor:
* ‘medische melding’ uitsluitend voor bezoek aan huisarts, specialist, tandarts of orthodontist;
* ‘ziekmelding’ uitsluitend voor een ziekmelding.
Voor overige afwezigheidsmeldingen belllen je ouders/verzorgers de school (0412-224130).

De handleidingen voor de SomtodayApp en de website vind je hier.

Wanneer je door corona de lessen online kan volgen, moet er telefonisch contact opgenomen worden met school.
Voor vragen kan te allen tijde contact worden opgenomen met onze leerlingenadministratie (0412-224130).

Als je weer beter bent, lever je voor aanvang van de lessen een briefje in van je ouders/verzorgers waar de duur van je afwezigheid in staat.

 

Als je op school ziek wordt, krijg je een ziekmeldingsformulier. De receptie ontvangt dit formulier ondertekend door ouders/verzorgers retour op de dag dat je weer beter bent (vóór aanvang van de lestijd).

Te laat

Telaatkomers melden zich bij de leerlingenbalie waar je wordt geregistreerd. Je ontvangt een te laat-briefje, waarmee je toegang hebt tot de les.

Als een leerling ongeoorloofd afwezig is, neemt de school hiertegen gepaste maatregelen en worden de ouders geïnformeerd.

Bij herhaaldelijk te laat komen of ongeoorloofd afwezig zijn, word de leerplichtambtenaar ingelicht.

Een eindexamenkandidaat die te laat komt op het centraal examen, mag tot uiterlijk een half uur na de aanvang van de toets tot die toets worden toegelaten.

Verlof

Voor afmeldingen (ortho, tandarts, dokter etc.) dient de leerling zich met een briefje van de ouders én de afsprakenkaart, ’s morgens vóór aanvang van de lessen te melden bij de receptie. Leerlingen uit leerjaar 1 gebruiken hiervoor een verlofbriefje dat te vinden is in hun Hooghuis Heesch-agenda.

Bijzonder verlof dient uiterlijk twee weken van te voren schriftelijk te worden aangevraagd bij de directie.

Luxe verzuim

Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs. Leerplichtige kinderen mogen daarom buiten de schoolvakanties nooit zomaar wegblijven van school. Toch gebeurt het nog regelmatig dat ouders kinderen thuis houden van school om bijvoorbeeld eerder op vakantie te gaan. Dit noemen we luxe verzuim.

Houden ouders/verzorgers  kind(eren) thuis van school terwijl daarvoor geen toestemming is gegeven, dan krijgen zij van de leerplichtambtenaar van de gemeente direct een proces-verbaal.