Terug naar Leerjaar 3

Maatschappelijke stage

Wat is de Maatschappelijke Stage?

Er staat voor leerlingen (van klas 3) dit jaar een heel bijzondere ervaring op het programma: de maatschappelijke stage. Dit houdt in dat ze stage gaan lopen, maar niet om ze voor te bereiden op een beroep. Het is namelijk een stage in het vrijwilligerswerk. Hiermee willen we leerlingen kennis laten maken met werk dat door heel veel mensen met liefde en toewijding gedaan wordt, maar waar ze niet voor betaald worden.

Mensen doen dit omdat ze erin geloven, omdat ze graag anderen helpen en omdat ze iets goed willen doen voor de wereld om hen heen. Het is zo’n goed werk, dat wij als school graag willen dat leerlingen een kijkje nemen binnen dit werk. Zo kunnen ze iets leren over de wereld om hen heen, waarvoor ze niet  op school opgeleid worden en waarin ze niet per se iets voor een beroep leren. Wat ze er wel aan hebben? Dat de leerlingen heel veel dingen over het leven leren.

De school vindt het belangrijk dat een leerling dat ook leert, naast de “gewone” vakken zoals Engels en Wiskunde. We hopen dat de leerlingen op einde van het schooljaar een leuke ervaring rijker zijn. In ieder geval vertelden veel leerlingen van andere scholen in hun verslag dat ze er niet zo’n zin in hadden, maar dat ze het uiteindelijk hartstikke leuk vonden én voor herhaling vatbaar.

Als je in klas 1 of 2 zit en je doet al een activiteit bij je sportvereniging of bij een instelling? Dan kun je dit ook doen voor je maatschappelijke stage. Neem dan even contact op met meneer van Schaik.

Voor het voltooien van je maatschappelijke stage heb je de onderstaande formulieren nodig:

Definitieve-Maatsch.Stage-keuze

Maatsch. Stageovereenkomst

Maatsch. Stage-logboek