Terug naar Ziek, te laat, verlof

Verlof en luxe verzuim

Voor afmeldingen (ortho, tandarts, dokter etc.) dient de leerling zich met een briefje van de ouders én de afsprakenkaart, ’s morgens vóór aanvang van de lessen te melden bij de receptie. Leerlingen uit leerjaar 1 gebruiken hiervoor een verlofbriefje dat te vinden is in hun Hooghuis Heesch-agenda.

Bijzonder verlof dient uiterlijk twee weken van te voren schriftelijk te worden aangevraagd bij de directie. Aanvraagformulier voor verlof

Luxe verzuim

Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs. Leerplichtige kinderen mogen daarom buiten de schoolvakanties nooit zomaar wegblijven van school. Toch gebeurt het nog regelmatig dat ouders kinderen thuis houden van school om bijvoorbeeld eerder op vakantie te gaan. Dit noemen we luxe verzuim. Verlofregeling-RBL-BNO
Wanneer u verlof wil aanvragen buiten de schoolvakanties, wegens de specifieke aard van het beroep van één van de ouders heeft u een Formulier verklaring accountant t.b.v. verlofaanvraag nodig. Een verklaring van de werkgever volstaat niet.

Houden ouders/verzorgers  kind(eren) thuis van school terwijl daarvoor geen toestemming is gegeven, dan krijgen zij van de leerplichtambtenaar van de gemeente direct een proces-verbaal.