Terug naar Ziek, te laat, verlof

Ziekmelden

Ziek zijn is vervelend, zeker voor de zieke zelf, maar vervelende dingen gebeuren nu eenmaal. Daarnaast kunnen er andere redenen zijn om lessen te moeten verzuimen.

Als je ziek bent, dan laten je ouders of verzorgers dit tussen 8 en 9 uur telefonisch (0412-224191) weten. 

In het absentiesysteem word je dan voor die dag ziek gemeld. Als je beter bent, lever je bij de onderwijsassistent leerlingzorg een afwezigheidsmelding in. Daarop vullen je ouders in welke dag(en) je afwezig was. Dit formulier is ook nodig als je lessen gaat missen wegens bezoek aan dokter, tandarts etc.

Pas als dit formulier bij de onderwijsassistent leerlingzorg (lokaal 105) is verwerkt, wordt de periode van afwezigheid goed in het systeem weergegeven, bijv. als ‘Ziek’. Vóór die tijd geldt de afwezigheid als ongeoorloofd.

KLIK HIER voor het formulier: Afwezigheidsmelding

 

Nieuwe functionaliteit: afwezigheidsmelding via ouderportaal
Naast een telefonische afwezigheidsmelding, kunt u er voortaan ook voor kiezen om uw kind afwezig te melden via het ouderportaal van Somtoday. Dit kan alleen voor een ziekmelding of medische afspraak. De handleidingen voor de App en de website vindt u in de bijlagen.

Handleiding: afwezigheidsmelding via app Somtoday

Handleiding: afwezigheidsmelding via site Somtoday

 

Ziek of afwezig tijdens SET(SchoolExamenToets)

Als je ziek of afwezig bent tijdens een SET (SchoolExamenToets), dan moet één van je ouders/verzorgers dezelfde dag naar school komen om een verklaring te tekenen bij de receptie. Je kunt deze verklaring onderaan de pagina downloaden.

Klik hier voor het formulier