Terug naar ICT

Zermelo / Somtoday

Zermelo

Vanaf schooljaar 2019-2020 wordt binnen Het Hooghuis het nieuwe roosterprogramma Zermelo in gebruik genomen.

Via het programma Zermelo worden de roosters als eerste gepubliceerd. Het is dus van groot belang dat je leert om op Zermelo te kijken voor het rooster.

Het rooster wordt uiteindelijk ook ingelezen in Somtoday maar hier kan vertraging in zitten. Dus voor je rooster is Zermelo leidend!

Inloggen op het Zermelo Portal kun je via https://hethooghuis.zportal.nl

Gebruik hiervoor je gebruikelijke e-mailadres en wachtwoord van school.

Je kunt deze website toevoegen aan je startscherm waardoor je een app-icoon op je telefoon krijgt.

Somtoday is het programma waarin cijfers, huiswerk/toetsen, absentie e.d. worden vastgelegd.

Somtoday

We maken als school al een aantal jaren gebruik van het leerlinginformatiesysteem SOMtoday. Hierin leggen we onder andere de resultaten en de aan- en afwezigheid van onze leerlingen vast. Aan SOMtoday zit een portaal gekoppeld zodat ouders/verzorgers en leerlingen informatie uit ons leerlinginformatiesysteem kunnen bekijken. Voor de ouder/verzorger is in dit SOMtoday-portaal onder andere te zien wanneer je kind afwezig is geweest en welke maatregelen er zijn genomen. Vanzelfsprekend kun je ook de cijfers van je kind bekijken. Binnen het portaal van SOMtoday hebben leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) ieder een eigen account met eigen inloggegevens.

Je kunt op de site inloggen via Somtoday – inloggen

of de betreffende app downloaden:

Leerling

Kies voor school: Het Hooghuis

Alle leerlingen die al inloggegevens hadden, kunnen dezelfde inloggegevens gebruiken. Nieuwe leerlingen krijgen de inloggegevens de eerste schooldag tijdens de introductie van het nieuwe schooljaar.

Ouders/verzorgers

Alle ouders/verzorgers die al inloggegevens hadden, kunnen dezelfde inloggegevens gebruiken.

Ouders die nog geen ouderaccount hebben, ontvangen een geautomatiseerde mail vanuit Somtoday met de inloggegevens.

U kunt het wachtwoord wijzigen via de website (mijn profiel – wachtwoord wijzigen).

Heeft u meerdere kinderen op één of meerdere van de locaties van het Hooghuis, dan zijn de gegevens van de andere kinderen zichtbaar via het pijltje achter de naam van uw kind.

Wachtwoord vergeten?

Uw inlog is het mailadres dat bij ons bekend is. Dus het mailadres waar u ook van ons mail ontvangt. Uw wachtwoord weten wij niet, maar deze kunt u zelf opvragen.

Ga via uw laptop/pc naar de site van SOMtoday https://somtoday.nl/login. Niet via de app op uw mobiel. U kunt daar opgeven dat u uw wachtwoord vergeten bent. U ontvangt dan een nieuw wachtwoord in uw mail.

Nieuw e-mailadres of probleem?

Heb je een nieuw e-mailadres of heb je problemen met het inloggen, neem dan contact op met de leerlingenadministratie van onze school. Een uitgebreide handleiding over SOMtoday met daarin hulp voor bij het inloggen vind je hieronder.

KLIK HIER voor het bestand: Handleiding SOMtoday voor ouders