Terug naar Algemeen

Toestemming publicatie school gerelateerde foto’s en video’s

Klik hier voor het formulier.

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

We zijn trots op onze leerlingen en we laten u via verschillende communicatiemiddelen graag zien waar zij mee bezig zijn op school. Daarom worden er bij schoolactiviteiten, excursies, schoolreizen en tijdens lessen soms foto’s of video’s gemaakt. Uw zoon of dochter kan daar ook op te zien zijn. In deze brief leest u hier meer over.

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Deze wet geldt voor iedereen, dus ook voor onze school. We vinden het belangrijk dat u weet dat we heel zorgvuldig omgaan met al het beeldmateriaal (foto’s en filmpjes) dat vanuit school wordt gemaakt. We zullen nooit materiaal gebruiken dat schadelijk zou kunnen zijn voor onze leerlingen. Daar kunt u op vertrouwen.

We brengen alleen foto’s en filmpjes waar leerlingen op te zien zijn naar buiten met toestemming van de ouder(s)/verzorger(s). Via deze brief vragen we als school uw toestemming om voor communicatiedoeleinden beeldmateriaal te gebruiken waarop uw zoon of dochter te zien is. Op de antwoordstrook onderaan deze brief vult u in waar u toestemming voor geeft. Vervolgens geeft u de antwoordstrook aan uw kind mee naar school, zodat wij uw wensen kunnen verwerken.

Uw toestemming geldt alleen voor foto’s en video’s die door ons of in onze opdracht worden gemaakt. Mochten we beeldmateriaal willen gebruiken voor een ander doel dan in deze brief beschreven, dan nemen we contact met u op. Als ouders foto’s maken tijdens schoolactiviteiten, hebben we daar als school geen invloed op. We gaan ervan uit dat zij terughoudend zullen zijn met het openbaar maken van deze foto’s of filmpjes.

We vragen u thuis met uw zoon of dochter te praten over het wel of niet geven van toestemming, zodat uw kind op de hoogte is van de gemaakte keuze.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,

Joost Cuppen
Gegevensbescherming Het Hooghuis
E-mail: gegevensbescherming@hethooghuis.nl