Terug naar mavo/havo 2

MH2: DOEN-dag 17 oktober opdracht geschiedenis

Donderdag 17 oktober staat in het teken van het industriële verleden van Oss. De afgelopen weken hebben onze leerlingen hard gewerkt om te begrijpen hoe de industrie en Engeland en Nederland is ontstaan. Uiteraard is het ook heel belangrijk om te begrijpen hoe de industrie in onze eigen omgeving is ontwikkeld. Hiervoor gaan we op bezoek bij het Jan Cunen museum en maken we een historische wandeling door Oss. Uiteraard is hier ook een opdracht aan verbonden die meetelt voor het vak geschiedenis.

Leerlingen starten de dag bij het Jan Cunen museum en gaan daarna in groepjes van start met de historische route. De groepen hiervoor zijn al in de klas gemaakt. De leerlingen komen op eigen initiatief naar het museum.

Hieronder een overzicht van de planning:

Klas Aanwezig bij Jan Cunen Docent
MH2A 9.15u Mw. Ceelen
MH2B 9.45u Mw. Van Diepen
MH2C 10.15u Dhr. Bruggers
MH2D 10.45u Dhr. Bovendeert
MH2E 11.30u Dhr. Van Buul
MH2F 12.00u Mw. Vermeulen
MH2G 12.30u Dhr. Timmerman

Leerlingen zorgen dat ze 5 minuten van tevoren aanwezig zijn aan de voorzijde van het museum. Daar worden zij opgewacht door de begeleidende docent.

De rondleiding bij het Jan Cunen museum duurt ongeveer een half uur. Vervolgens beginnen zij in groepen met behulp van een handleiding en opdrachten (boekje) aan de stadswandeling. De begeleidende docent zal de groepen op verschillende plekken van start laten gaan. De handleiding krijgen de leerlingen aan het einde van de rondleiding bij het museum. De stadswandeling zal ongeveer 2 uur duren. Wij gaan er vanuit dat de leerlingen zelf een lunch bij zich hebben, indien nodig.

In de les worden de leerlingen voorbereid op dit bezoek. Uiteindelijk leveren zij in de geschiedenisles een werkstuk in met daarin de uitwerkingen van de verschillende opdrachten uit het boekje.

Na afloop van de stadswandeling melden de leerlingen zich af bij de begeleidende docent en kunnen zij thuis gaan werken aan het verslag.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Met historische groet,

 

De sectie geschiedenis.