Terug naar mavo/havo 2

MH2 – H2: woensdag 16 oktober project Thuis in Oss

Op woensdag 16 oktober gaan al onze leerlingen uit klas 2 een bijzonder project draaien. Wij gaan samenwerken met Thuis in Oss en onze leerlingen gaan iets tastbaars maken voor de kinderen die wonen bij Thuis in Oss. De schooldag begint om 09.15 uur en eindigt rond 15.00 uur.

De docenten Nederlands gaan deze week met de leerlingen tijdens de les bespreken wat er op 16 oktober van hen wordt verwacht. Ter voorbereiding moeten de leerlingen wat spullen verzamelen en die meenemen naar school op woensdag 16 oktober. Bij dezen willen wij jullie ook op de hoogte brengen over de benodigdheden.

Op woensdag 16 oktober heeft de leerling het onderstaande bij zich:

  • Een schoenendoos of een ander soort doos die dicht kan. Het formaat mag niet kleiner zijn dan een schoenendoos;
  • Die doos is gevuld met spullen vanuit thuis. Dat zijn bijvoorbeeld spullen die ze kunnen missen of graag willen geven aan anderen. Minimaal vijf attributen. Denk bijvoorbeeld aan: speelkaarten, stuiterbal, pennen, klein balletje, tekenboekjes et cetera. Eten mag niet in de doos;
  • Knutselspullen. Denk bijvoorbeeld aan: gekleurd papier, lijm, plakband, schaar, lintjes, watjes, pennen, stiften, potloden et cetera;
  • Kleding die ze kunnen missen. Dit laatste punt is geen moet, maar het is wel erg welkom.

 

De leerlingen krijgen op die woensdag achtergrondinformatie over het leven van vluchtelingen en gaan voor de kinderen die bij Thuis in Oss wonen een doos met inhoud maken. Vanuit thuis is de doos al mooi gevuld, maar op de dag zelf gaan ze ook nog andere dingen maken en die spullen komen ook in de doos. Als laatste gaan ze de doos mooi maken. Aan het eind van de dag leveren de leerlingen de dozen en de kleding bij de docent in het lokaal in. Alle spullen worden aan het eind van de dag door school gebracht naar de kinderen bij Thuis in Oss.

Met vriendelijke groet,

 

Namens de sectie Nederlands