Terug naar mavo/havo 2

MH2 – H2 – H3: Keuzelessen vanaf 28 oktober

Eén van de belangrijke pijlers van Het Hooghuis locatie Mondriaan College zijn de keuzelessen. Keuzelessen zijn extra begeleidingsuren in kleine groepen voor leerlingen vanaf klas 2 die achterstanden in willen halen of een moeite hebben met een bepaald vak. De keuzelessen worden gegeven door onze docenten in kleine groepen voor alle theorievakken die je op school volgt. Door de inzet van eigen docenten in kleine groepen zorgen we aantoonbaar voor betere resultaten. We raden deze lessen dan ook van harte aan indien je moeite hebt met een bepaald vak.

Vanaf maandag 28 oktober gaat deze begeleiding starten voor klas 2 en havo 3. Voor een keuzeles kun jij jezelf inschrijven via de Zermelo Web App. Jij maakt in principe eerst zelf de keuze, maar je mentor of vakdocent kan jou ook inschrijven voor deze lessen.

Wanneer je bent ingeschreven, geldt deze inschrijving voor een hele periode en ben je verplicht om naar de les te gaan.

De periodisering voor dit schooljaar loopt als volgt:

Periode 1 tot en met 18 oktober individuele gesprekken met de mentor
Periode 2 28 oktober t/m 24 januari keuzelessen
Periode 3 27 januari t/m 18 april keuzelessen
Periode 4 6 mei t/m 13 juni keuzelessen

Inschrijven voor periode 2 kan vanaf donderdag 17 oktober met behulp van de Zermelo Web App. Hoe je deze app kunt installeren zie je via onderstaande link:
Gebruik-Zermelo-WebApp.pdf (hethooghuis.nl)

  • De keuzelessen staan in Zermelo aangeduid met groene vakjes. Door op het vakje te klikken zie je welke keuzeles op dat moment wordt aangeboden.
    Voorbeeld:

  • Alléén de keuzelessen, die op een vrij lesmoment voor jou vallen, zie je in Zermelo en alleen dáárvoor kun jij jezelf inschrijven.
  • Deze lessen zijn ingeroosterd op de lesuren waarop docenten beschikbaar zijn in combinatie met een optimale bezetting van leerlingen.
  • Indien jij bent ingedeeld bij een keuzeles zal dit lesuur verschijnen in het rooster in Zermelo en Somtoday.

Het komt voor dat een vak aan een bepaald leerjaar nu niet aangeboden wordt. We proberen dan om deze keuzeles te verzorgen tijdens een latere periode.

Wij hopen je zo voldoende te hebben geïnformeerd, maar mochten er nog vragen zijn dan kun je terecht bij jouw teamleider.

Met vriendelijke groet,

 

Schoolleiding Het Hooghuis – locatie Mondriaan College