Terug naar Algemeen

Ondersteuning en veiligheid

Schoolondersteuningsprofiel

Hooghuis Stadion wil als school een veilige plek zijn met een goed pedagogisch klimaat waar iedereen in zijn ‘uniek zijn’ wordt geaccepteerd.

Hooghuis Stadion heeft aandacht en zorg voor al haar leerlingen, maar is geen zorgschool. Ons onderwijs is er op gericht leerlingen te begeleiden op het niveau dat past bij de talenten en mogelijkheden van een leerling. Om dit doel te bereiken, werkt de school vanuit de (voorgeschreven) wettelijke kaders. Hooghuis Stadion vult deze wettelijke kaders op haar eigen manier in heeft deze onder meer vastgelegd in leerstofplanners en PTA’s.

Vanzelfsprekend wil Hooghuis Stadion leerlingen met leer- en/of gedragsproblemen op een goede manier begeleiden. Dit kan alleen als ouders en leerlingen samen met school willen optrekken en duidelijke en haalbare afspraken formuleren. De school kan de problemen van een leerling niet oplossen, maar kan wel handvatten bieden die de leerling kan gebruiken om zijn schoolcarrière succesvol af te sluiten. Daarbij is het van belang realistische doelen te stellen die én recht doen aan de leerling én recht doen aan de onderwijsvisie van Hooghuis Stadion.

In het document hieronder worden de kaders van de leerlingenzorg binnen Hooghuis Stadion geschetst. Het document is opgesteld door de zorgcoördinator van Hooghuis Stadion in samenspraak met de schooldirectie. Het zorgbeleidsplan heeft als insteek het vormgeven aan de zorgverbreding voor de school. In dit plan worden de speerpunten uitgewerkt waar wij de komende jaren het accent op leggen binnen de school. In het zorgbeleidsplan staat de leerling centraal. Dit sluit aan bij zowel de doelstelling van de school als bij de doelstelling van het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs 30 06. De huidige en de gewenste situatie worden beschreven.

Vanzelfsprekend gaat het bij dit zorgbeleidsplan om een ‘levend document’ en kan in individuele gevallen om moverende redenen anders besloten worden. Dergelijke beslissingen worden altijd in overleg met de directie en andere deskundigen genomen.

SOP locatie Stadion 2022-2023