Terug naar Leerjaar 1

Xplore Leerjaar 1

In klas 1 volg je naast je ‘gewone’ lessen ook Xplore, één keer per week een blokuur. We beginnen met een eerste periode kennismaking waarin je elk Xplore-onderdeel een keertje meemaakt: Crea, Sport, Tech of Life. Daarna maak je je keuze; alle leerlingen van klas 1 zitten dus door elkaar gehusseld. Eén keer per jaar heb je de mogelijkheid om te wisselen. Wat komt er zoal aan bod?

XploreCrea

Wees creatief en leef je uit met Fruitportret en Ijs-van-papier, Ontwerp koekjes (klei) en verpakking, Houten huisje bouwen, Eten met strips en snoep, Dierenkop trofee van papier maché. Voor deze lessen blijf je op locatie Heesch.

XploreTech

Je gaat aan de slag met: lopende band maken, Fishertechniek, 3D printen/lasersnijden, vliegen met drones, bedrijven bezoeken waar ze deze dingen gebruiken of maken. Voor deze lessen ga je naar locatie de Leijgraaf in Oss.

XploreSport

Er komen een aantal spelsporten aan bod waarbij je de spelregels en de sport nog wat beter leert kennen dan wat je normaal krijgt bij de gymlessen. Daarnaast ga je ook een keer naar een plek buiten de gymzaal. Dit kan bijvoorbeeld een sportschool zijn, een hockeyveld of iets anders. Voor deze lessen ga je hoofdzakelijk naar de gymzaal.

XploreLife (bij voldoende klassen)

Je gaat Koken/bakken op het ROC, ontdekt hoe het is om in de verzorging te werken, doet laboratoriumopdrachten op het ROC. Voor deze lessen ga je naar locatie De Leijgraaf in Oss