Terug naar mavo/havo 1

Klas 1: Project “Globaland XL” donderdag 8 en vrijdag 9 februari

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Op donderdag 8 en vrijdag 9 februari zullen onze klassen mavo-havo en havo, leerjaar 1 deelnemen aan het onderwijsproject ‘Globaland XL’: een interactief burgerschapsproject over mondiale en maatschappelijke vraagstukken. Tijdens het project besturen leerlingen in groepjes hun eigen land in een virtuele wereld. Via creatieve spellen (muziek, film, sport, quiz, …) verdienen groepen geld dat ze kunnen inzetten om hun land te verbeteren. Ze maken allerlei keuzes, van belastingtarieven tot ministeriebudgetten en van (ethische) beleidskeuzes tot internationale samenwerking. Na afloop van iedere spelronde ontvangen groepen beeldende feedback over de ontwikkeling van hun land en puntenscores die de plek op de ranglijst bepalen. Voor de winnaars liggen mooie prijzen klaar.

De begeleiding tijdens het project wordt verzorgd door een groep enthousiaste jongeren, in samenwerking met de docenten van school. Het programma begint tijdens de twee dagen om 8.45 uur en eindigt op donderdag om 13.30 uur en op vrijdag om 13.45 uur. De tijden en pauzes verschillen van wat de leerlingen gewend zijn.

De mentor zal binnenkort aan de leerlingen vragen om enkele spullen mee te nemen naar het project. We willen u ook laten weten wat aan de leerlingen wordt gevraagd. Het gaat om de volgende 2 dingen:

1. Laptop met koptelefoon en oplader. Globaland XL wordt namelijk grotendeels online gespeeld.
2. Optioneel: kleding in de kleur van hun team. In de voorbereiding krijgen leerlingen te horen welke kleur hun team heeft. Dit is leuk voor de sfeer, aankleding en teamspirit!

Voor meer informatie over het project verwijs ik u naar de website crossyourborders.nl. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met ondergetekenden.

Met vriendelijke groet,

Karin Hage
Teamleider Mavo-Havo 1 en 2

Lindy van den Hengel
Teamleider Havo 1 en 2