Terug naar Ziek, te laat, verlof

Te laat

Alle telaatkomers melden zich bij de leerlingenbalie. Dit wordt gedurende het schooljaar geregistreerd. Ze ontvangen daarna een telaatbriefje, waarmee ze toegang hebben tot de les.

Ongeoorloofd te laat komen geeft lik op stuk beleid: de leerling krijgt meteen het aantal keren te laat te horen en er worden afspraken gemaakt. Tevens wordt er een mail aan de ouders verstuurd.

Maatregelen ongeoorloofd te laat komen

1e-2e keer te laat: Leerling meldt zich de volgende lesdag op de afgesproken tijd + info-brief aan ouders;
3e keer te laat: Leerling meldt zich de volgende lesdag op de afgesproken tijd. In opdracht van de teamleider gaat er een brief naar ouders met overzicht uit SomToday / de absentenregistratie en de tevens naar mentor. Er volgt een pedagogisch gesprek met de mentor. Dit wordt vastgelegd in het leerlingdossier.
4e en 5e keer te laat: Hetzelfde als bij eerste en tweede keer te laat.
6e keer te laat: Leerling meldt zich de volgende lesdag op de afgesproken tijd + brief naar ouders en de mentor met overzicht uit SomToday + kopie-exemplaar van de brief wordt verzonden naar de leerplichtambtenaar. Tevens volgt een pedagogisch gesprek met mentor en teamleider.
7e en meer keer te laat: Leerling meldt zich een hele week op de afgesproken tijd bij de leerlingbalie.
9 keer te laat: Leerling meldt zich per volgende telaat-melding een hele week op de afgesproken tijd bij de leerlingbalie + brief naar ouders en de mentor met overzicht uit SomToday + exemplaar van de brief wordt verzonden naar de leerplichtambtenaar. De leerplichtambtenaar neemt verregaande stappen (gesprek/taakstraf). Dit alles wordt door de mentor vastgelegd in het leerlingdossier.

Ongeoorloofd afwezig

Dit wordt allereerst geregistreerd in SomToday, onze absentenregistratie. Hierna wordt per mail de mentor op de hoogte gebracht. De mentor neemt telefonisch contact op met de ouders/verzorgers en neemt hiervoor daarna contact op met de teamleider. Het aantal spijbeluren moeten dubbel worden ingehaald. Dit wordt ingepland door de mentor.

Herhaald ongeoorloofd afwezig

Als hierboven, maar de teamleider maakt hiervan ook melding bij de leerplichtambtenaar. Ouders en leerling worden uitgenodigd voor een gesprek met de mentor. Dit wordt vastgelegd door de teamleider in een brief met hierin het overzicht van het ongeoorloofd verzuim. Brief wordt opgenomen in het leerlingendossier.