Terug naar Algemeen

Schooljaar 2024-2025 – Bestellen laptop brugklassers

BYOD-informatie brugklas leerlingen 2024-2025

Het Hooghuis (Brugklas Mondriaan) Informatie- en bestelflyer 2024-2025

   

Geachte ouder(s) / verzorger(s),

Zoals u misschien al weet start uw zoon/dochter het schooljaar 2024-2025 met een laptop in de klas. We kunnen met een laptop in de klas meer variatie aanbrengen in de lessen en beter aansluiten bij de leerstijl, het tempo en het niveau van de individuele leerling. Leerlingen kunnen met een eigen laptop altijd en overal bij het digitale lesmateriaal en dat komt het onderwijs ten goede. Ondertussen leren ze ook omgaan met de digitale wereld van nu, wat van belang is voor hun toekomst. Inzet van een laptop betekent overigens niet dat de leerlingen de hele dag achter een computer zitten. De leerboeken blijven we gebruiken, net als de klassikale instructie en andere werkvormen.

Het Hooghuis heeft voor de aanschaf van een laptop een overeenkomst gesloten met The Rent Company uit Rosmalen. The Rent Company heeft het “Easy4u zekerheidspakket” ontwikkeld om leerlingen op een laagdrempelige manier te kunnen voorzien van een goede, op de onderwijsinstelling afgestemde, laptop. Alle laptops worden tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop, inclusief het “Easy4u zekerheidspakket” voor service, garantie en schade- en diefstaldekking, aangeboden.

Het bestellen van een laptop bij The Rent Company

Belangrijk is dat u uiterlijk 31 juli 2024 uw bestelling via de webshop plaatst.

De laptops zullen dan aan het begin van het nieuwe schooljaar 2024-2025 op school worden geleverd.

Maandag 19 augustus kunnen de leerlingen de laptop ophalen en installeren zoals vermeld bij punt 1.

Indien de laptop na 31 juli 2024 besteld wordt, kunnen we de levertijd en de prijs niet garanderen.

 

Eigen laptop

Indien u besluit om uw zoon/dochter met een eigen laptop naar school te laten gaan, moet deze laptop aan een aantal technische specificaties voldoen. De minimale eisen voor een eigen windows-laptop zijn te vinden op de website van het Hooghuis,

https://www.hethooghuis.nl/info/byod/