Terug naar mavo/havo 2

Uitwisseling Slovenië

Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen van klas 2,

Dit schooljaar is onze werkgroep internationalisering druk bezig geweest met het opzetten van een mogelijke uitwisseling tussen leerlingen van onze school en een partnerschool in het buitenland. Wij zijn enorm trots dat het Mondriaan college volgend schooljaar een Erasmus+ uitwisseling met Slovenië aan kan bieden! We zijn in contact gekomen met een school in Prebold, Slovenië in de buurt van de hoofdstad Ljubljana. We hebben een subsidieaanvraag gedaan om deze reis via Erasmus+ te kunnen bekostigen.

De uitwisseling houdt in dat leerlingen samen met twee begeleiders een week (zondag t/m zaterdag) naar Slovenië gaan, maar ook dat je leerlingen uit dit land gaat ontvangen en zelf als gastgezin zal fungeren. In de voorbereiding volgen de leerlingen een aantal lessen buiten het reguliere lesrooster om. In Slovenië word je ondergebracht in een gastgezin, je loopt een aantal uren mee op een Sloveense school en er worden meerdere buitenschoolse activiteiten georganiseerd in de vorm van excursies. Ook ga je deelnemen aan het programma tijdens de week in Nederland. Deze uitwisseling is een unieke kans om te zien hoe het echte leven van Sloveense jongeren eruit ziet!

De eerste uitwisseling zal een bezoek zijn van ons aan onze Sloveense vrienden en zal plaatsvinden van zaterdag 21  t/m zaterdag 28 september. Wij ontvangen bezoek uit Slovenië in het voorjaar van zondag 6 t/m vrijdag 11 april 2025.

Gezien de hoogte van het subsidiebedrag en de capaciteit van onze partnerschool in Slovenië is er maar een beperkt aantal plaatsen (22) beschikbaar.

Om je op te geven voor deze unieke kans, verwachten wij dat je een motiverende brief stuurt waarin je aangeeft waarom je graag deel wilt nemen. Deze brief dient uiterlijk maandag 24 juni 2024 geprint, in de blauwe brievenbus bij de receptie van het Mondriaan college te worden ingeleverd. De uiteindelijke toekenning zal gebaseerd zijn op basis van de inhoud van de brief (motivatie) en mogelijk nog een loting.

Het project zal aan alle tweede klassen gepresenteerd worden. Klik hier voor de bijhorende PowerPoint Uitwisseling Slovenie 2024 Mondriaan.

Voor eventuele vragen en/of opmerkingen kunnen jullie te allen tijde contact met een van ons opnemen.

Met vriendelijke groet,
Namens de werkgroep internationalisering,

 

Eva van Nistelrooy (e.nistelrooy@hethooghuis.nl)
Han Linders (h.linders@hethooghuis.nl)