Terug naar Algemeen

FAQ voor leerlingen. De antwoorden op de meest gestelde vragen over het smartphonebeleid en het gebruik van je smartphone op school.

Waar moet ik mijn smartphone laten als deze niet mee het klaslokaal in mag?
De smartphone berg je op in je eigen kluisje.

Mag je je telefoon gebruiken tijdens de pauzes?
Nee, tijdens de pauzes blijft de smartphone in je kluis.

Mag je je telefoon gebruiken tijdens tussenuren?
Nee, tijdens tussenuren blijft onze schol een smartphonevrije school.

Gelden er afwijkende regels tijdens SET- en toetsweken?
Nee, ook tijdens de SET- en toetsweken blijft het mobielverbod van kracht.

Wanneer mag je je telefoon ophalen tijdens een verkorte lesdag t/m het 6e uur?
Is er een verkort lesrooster van kracht en heb je je smartphone in moeten leveren? Dan mag je je smartphone aan het einde van de lesdag om 13.00 uur bij de administratie ophalen.

Mag ik mijn telefoon in de pauzes gebruiken? Of ik nu in de aula of buiten op het schoolplein ben?
Nee, tijdens de pauzes blijft onze school een smartphonevrije school.

Mag ik mijn telefoon meenemen naar het toilet?
Nee, het gebruik van je smartphone is in het hele schoolgebouw, inclusief het toilet, niet toegestaan.

Mag ik mijn smartphone meenemen naar de gymzaal?
Nee, het is niet toegestaan je smartphone mee te nemen naar de gymzaal. In het hele schoolgebouw geldt dat je je telefoon niet mag gebruiken.

Hoe kan ik de schoolkantine nu nog betalen?
Het gebruik van de pinpas blijft de manier om te betalen.

Hoe kan ik SOM-today/Zermelo raadplegen voor bijvoorbeeld roosterwijzigingen of huiswerk tijdens of het kiezen van studie- of keuze-uur?
Het rooster is inzichtelijk via je eigen laptop en ook de studie- en keuzeuren kunnen via de laptop in Zermelo worden aangeklikt.

Wat als ik toch (per ongeluk) mijn smartphone tijdens de les/in het gebouw in mijn tas heb en de docent/medewerker merkt dit?
Dan zegt de docent/medewerker dat je deze moet inleveren bij de administratie. Elke medewerker kan jou vragen je smartphone in te leveren. Die wordt vervolgens door jouzelf in de telefoonkluis gelegd bij de administratie. Je ontvangt een inleverbriefje en er wordt in SOM-today geregistreerd dat je telefoon is ingenomen. Je kan de smartphone om 16.15 uur weer ophalen, ook als de leerling al eerder uit is. Hier worden geen uitzonderingen in gemaakt. Als je een tweede keer met een smartphone wordt aangetroffen, dan moet je een extra dag nablijven..

Vanuit medische noodzaak heb ik een smartphone gedurende de hele dag nodig. Hoe moet dit nu?
De ondersteuningcoördinator zorgt voor de toestemming van jouw smartphone gebruikt wanneer deze medische noodzaak er is. Je ontvang dan een faciliteiteitenkaart via jouw mentor.

Mogen docenten/medewerkers dan nog wel op hun smartphone?
Docenten en medewerkers geven natuurlijk het goede voorbeeld en zullen niet met een smartphone in lessen, aula, gangen of op het schoolplein aangetroffen worden. De enige uitzondering is voor werknemers die hun smartphone nodig hebben om in te loggen in Som-Today, dat is een handeling die 5 seconden duurt en af en toe in het lokaal nodig is. Medewerkers die voor hun werk moeten bellen kunnen dat in de werk- en kantoorruimtes in het gebouw of in de personeelskamer doen.