Terug naar Algemeen

Schoolverzuim

Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

 

Hopelijk heeft iedereen genoten van een fijne carnavalsvakantie en zijn jullie weer opgeladen om er de komende weken tegenaan te gaan.

Voor de vakantie hebben we als school gekeken hoe we omgaan met afwezigheid. Dit werkt al jaren op een goede manier, maar er was ook ruimte voor verbetering.

Omdat we korte lijnen belangrijk vinden passen we intern een aantal zaken aan. Van het meeste zult u als ouder niks merken, behalve van de volgende twee aanpassingen.

  • Wanneer er in de ochtend voor 10 uur een onbekende afwezigheidsmelding in SOM staat, zal er naar huis gebeld worden.
  • Alle meldingen in SOM van afwezigheid zonder reden van de dag ervoor zullen omgezet worden naar de melding spijbelen. Dit ziet u terug in het ouderportaal. Wanneer deze melding onjuist is, vragen we u om contact op te nemen met school.

Als leerling merk je het volgende:

  • Als er een spijbelmelding in SOM staat heb je tot vrijdag 12.30 om in lokaal 105 te zorgen dat deze melding veranderd wordt in geoorloofde afwezigheid. De mentor informeert je hierover.
  • Wanneer dit niet lukt voor vrijdag 12.30 dan gaan we ervan uit dat je gespijbeld hebt. Je zult dan op vrijdag deze gemiste uren moeten inhalen.

Met de juiste inzet van leerling – ouders – school, kunnen we schoolverzuim aanpakken.

 

Met vriendelijke groet,

 

Robbert van der Veer
Directeur Mondriaan College