Terug naar Nieuws!

Veel belangstelling bij ouders/verzorgers om van betekenis te zijn in het voortgezet onderwijs

Onze scholengroep maakt deel uit van de RAP (Regionale Aanpak Personeelstekort). Het beste onderwijs, nu en in de toekomst! Dat is het doel van het netwerk van scholen en lerarenopleidingen in onze regio. Samen zorgen wij ervoor dat we dit onderwijs vormgeven met de beste leraren en het meest toegewijde onderwijsondersteunend personeel. Enerzijds zijn dat de collega’s die nu op onze scholen werken, anderzijds de nieuwe onderwijsprofessionals die we willen aantrekken. De website Grijp je kans in het onderwijs geeft potentiële overstappers en huidige onderwijscollega’s informatie over de mogelijkheden in het onderwijs.

Veel belangstelling en resultaten enquête
Onlangs peilden we de belangstelling voor het werken in het onderwijs bij de ouders/verzorgers van de leerlingen van deelnemende scholen voor voortgezet onderwijs (VO). De conclusie: er is onder de ouders van onze leerlingen in het VO veel belangstelling om iets in het onderwijs te doen. De helft van alle respondenten gaf aan interesse te hebben om in het onderwijs te werken! Sommigen denken aan omscholing tot docent, anderen zien bijvoorbeeld meer in een rol als gastdocent, vakexpert of instructeur. De grootste drijfveer die werd genoemd is de volgende generatie vooruit helpen en van betekenis willen zijn. Hier vind je de resultaten van de gehouden enquête.

Meer informatie over Grijp je kans in het onderwijs
Wil je meer informatie over de mogelijkheden om te werken in het onderwijs? Dat kan! Kijk op de website of neem contact op met de adviseur onderwijsloket Lieke Boesten via 06 8208 1942 of info@grijpjekansinhetonderwijs.nl.

Meer informatie over werken bij Het Hooghuis
Hier vind je onze vacatures en meer informatie over werken bij Het Hooghuis. Wil je graag een gesprek inplannen of een dag meelopen? Neem dan contact op met Barbara Nieman via b.nieman@hethooghuis.nl. En wie weet kom jij samen met onze collega’s kleur geven aan ons onderwijs.